TOP 50 Femei de succes din România 2004

TOP 50 Femei de succes din România 2004

Dana Mihaela JIANU, chirurg estetician Proestetica

Carieră: 9.5
Notorietate: 6
Situație financiară: 7.5
Implicare sociala: 6.5
Realizări în 2003: 6
TOTAL: 35.5

  • Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, promoția 1988
  • Împreuna cu doctorul Ștefan Jianu, soțul ei, specializat în chirurgie generală, deschide în 1994 primul cabinet de chirurgie plastică – Proestetica Medical. În 2003, inaugurează noul sediu al clinicii medicale, unde a investit circa 1,5 milioane de dolari, devenind unul dintre cele mai moderne centre medicale din România.
  • Este membră, din 1995, a Societății Naționale de Chirurgie Estetică, iar din 1996 a devenit membră a Academiei Americane de Chirurgie Plastică și Reconstructivă
  • Este implicată în diverse activități cu caracter social, membră a Fundației “Cancerul de sân”

Mulți dintre noi visăm în copilărie că vom fi profesori, medici sau piloți, influențați, poate, de exemple din familie sau de jocurile care ne plăceau cel mai mult. Puțini sunt însă aceia care ajung să facă la maturitate ceea ce-și doresc de mici. Printre aceștia se numără și Dana Mihaela Jianu. Este medic specialist în chirurgie estetică. O specialitate care a început să se dezvolte în România mult timp după revoluție. Concurența în acest domeniu este, astăzi, mare. Pentru a se menține în top, un chirurg estetician are nevoie de o pregătire profesională extraordinară și de a se menține permanent la curent cu tot ceea ce apare nou în străinătate. în zece ani, Dana Jianu a urmat diverse cursuri de perfecționare, în Marea Britanie, Italia, Germania, Olanda, Franța, America etc. S-a făcut cunoscută prin nenumărate articole apărute în presa de specialitate. În prezent, doctorița Jianu deține și coordonează activitatea uneia dintre cele mai modeme clinici private, din România – Proestetica.

Și-a descoperit o deosebită înclinație spre frumos, încă de la cinci ani, vârstă la care, după cum ne povestește, principala sa preocupare era imaginea păpușilor ei. Aflase de la părinți, medici amândoi, și de la prietenii acestora, că prin chirurgie plastică se repară arsurile, tăieturile și alte traumatisme, și astfel oamenii pot deveni din nou normali. Dar era interesată de ceva mai mult, de formele frumoase, de estetică în general.

Mediul familial în care a trăit a orientat-o spre profesiunea de medic. “Am respirat frumosul de când am deschis ochii. De la natura Bucovinei, pământul meu natal, și până la cultura zonei. Cred că acestea, plus destinul m-au făcut să aleg această pecialitate”, povestește doctorița Jianu.

Dana Jianu a urmat Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, pe care a terminat-o în 1988. La începutul anilor ‘90 nu exista secție de chirurgie estetică. Așa că specializarea și-a făcut-o în Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie din București. A avut ocazia, însă, să ajungă să lucreze într-o clinică particulară din Germania, cu un chirurg român, Valeriu Popescu, care își dezvoltase propria lui tehnică de chirurgie de ridicare a sânului, cu rezultate durabile în timp și fără cicatrice. În 1994, se întoarce în România dornică să ofere și româncelor chirurgia estetică. împreună cu soțul ei, doctorul Jianu Ștefan (specialist în chirurgia generală), deschide primul cabinet privat cu această specialitate – Proestetica. Pacientele au început să vină, din ce în ce mai multe. Opera în spitalul în care lucra la vremea respectivă, Spitalul de Urgență Profesor Bagdasar, efectuând toată gama de operații care intrau în chirurgia plastică, inclusiv cea estetică la pacienții care solicitau. Trei ani mai târziu, se dedică în exclusivitate chirurgiei în sistem privat, posibilitate oferită de înființarea, în propria clinică, a unui bloc operator. O vreme, operațiile de ridicare a sânilor erau cele mai solicitate. Au urmat apoi și cereri pentru chirurgia feței, a pleoapelor, a nasului, liftingurile etc. „In chirurgie nu îți permiți să fii puțin obosit. Trebuie să fii întotdeauna fresh. Munca nu se termină niciodată. Pe lângă operațiile pe care le facem, trebuie să te informezi încontinuu despre toate tehnicile care se dezvoltă în stăinătate, în chirurgia estetică”, precizează Dana Jianu. Numărul din ce în ce mai mare de pacienți a convins-o să investească într-un nou sediu. A cumpărat, în centrul Bucureștiului, un teren de 210 mp, pe care se afla o casă veche. A demolat-o, iar în locul ei a ridicat o clădire de trei etaje. Pentru noul sediu al clinicii Proestetica, a avut drept exemplu clinici din Europa și America, unde Dana Jianu a urmat, împreună cu soțul ei, stagii de pregătire. „În dorința de a ridica standardul activității noastre, am considerat necesar un spațiu mai adecvat, mai amplu, cu echipament mult mai performant, care să corespundă nivelului european actual”, spune doctorița Jianu.

Noul sediu al Proestetica a fost inaugurat în primăvara anului trecut. Chiar la intrarea în recepția clinicii te întâmpină un frumos vitraliu, reprezentându-i pe Adam și Eva. Această fidelă replică a binecunoscutei picturi a lui Diirer ascunde, de fapt, o poveste emoționantă din viața Danei Jianu. În urmă cu zece ani, un prieten medic îi solicita un consult de specialitate pentru artistul Nicolae Moldoveanu. Artistul suferea de o boală cu cauze necunoscute care îi afectase grav ambele mâini, ajungând aproape în imposibilitatea de a mai lucra. “îmi revenea sarcina să-i «restitui» mâinile. Era o misiune grea pentru mine. O singură mișcare greșită a bisturiului și puteau fi întrerupte legăturile nervoase deosebit de fine, adevărate computere ale mâinilor noastre. Artistul mă asculta cu ochi gravi și ghicea, probabil, din seriozitatea cu care se derula discuția, apăsarea responsabilității pe care mi-o asumam. După ce am stabilit programul preoperator – analize, consult anestezic și data primei intervenții -, interlocutorul meu mi-a mărturisit cu bucurie în glas că a căutat mult până și-a găsit chirurgul. Operația a avut loc și totul a decurs perfect. De atunci, Nicolae Moldoveanu a dăruit patrimoniului cultural național și mondial multe opere de artă: restaurări ale vitraliilor de la Castelul Peleș, din reședințe particulare, catedrale, Hotelul Hilton din Montreal și, nu în ultimul rând, vitraliul de la intrarea în centrul medical Proestetica”, încheie Diana Jianu.

O realizare demnă de remarcat în viața profesională a Danei Jianu este deschiderea, în 2003, odată cu noul sediu Proestetica, a primului centru național de hernie. În clinica sa se efectuează, în prezent, și operații de chirurgie abdominală, dând posibilitatea și altor chirurgi să-și trateze pacienții în centrul medical Proestetica.

Anii de pionierat în implementarea chirurgiei estetice nu au fost ușori

Aveți nevoie de un browser modern pentru a vedea această pagină.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer