Lipoliza laser

Lipoliza LASER este o metoda noua de tratament, optional aditionala si complementara lipoaspiratiei clasice, recomandata pentru a obtine o piele mai intinsa, mai ferma si o subtiere a stratului de grasime, in anumite zone ale fetei si corpului. Se foloseste o fibra laser de mici dimensiuni (aprox. 1 mm), care se introduce in tesutul subcutanat, bogat in celule grase (adipocite). Energia laser este transmisa in tesutul vizat si convertita in caldura, cu rol in topirea adipocitelor, stimularea sintezei de colagen nou si efect de intindere a pielii. Este o procedura chirurgicala minim invaziva care se adreseaza intineririi faciale, obrajilor lasati si dublei barbii, abdomenului si oricarei zone cu piele flasca.

Indicatii si avantaje

Aceasta tehnica moderna este indicata mai frecvent in tratarea :

  • zonelor cu exces de grasime (barbie dubla, partea inferioara a obrajilor, regiunea superioara a bratelor, coapse, abdomen, solduri, genunchi, sani la barbati)
  • zonelor cu laxitate cutanata moderata ;
  • mai rar in tratamentul vergeturilor si  celulitei. Lipoliza laser se poate utiliza singura sau in asociere cu lipoaspiratia clasica si are mai multe avantaje: este mai putin traumatizanta, efectul de lifting este intens, cu perioada de recuperare redusa si are  efect de stimulare a sintezei de colagen mai important decit lipoaspiratia.

Lipoliza laser,ca monoterapie, nu necesita internare. Se efectueaza cu anestezie locala sau generala.

Pregatire preinterventie:

  • intreruperea cu 10-14 zile inainte a tratamentului cu acid acetil salicilic (aspirina) sau a altor medicamente cu rol anticoagulant.
  • mentinerea zonei de interventie libera de orice iritatii, inflamatii sau infectii.

Contraindicatii: afectiuni cutanate  locale, patologie generala netratata, sarcina, pacienti cu diabet zaharat netratat, tendinta cunoscuta pentru formare de cicatrici cheloide.

Rezultate : retractia  pielii si corectia de contur au fost observate incepand de la 4-7 zile ; procesul continua si se accentueaza timp de mai multe luni postinterventie.

Efecte secundare si complicatii posibile: cele mai frecvente sunt usoare si temporare (5-7 zile). Evolutia normala presupune  eritem (roseata) si edem tranzitor (tumefactia zonei), echimoze, induratii dermice punctiforme,  durere minima /moderata, pentru o perioada de timp variabila.( in functie de suprafata zonei tratate si de complexitatea problemei de tratat). Foarte rar pot aparea complicatii de tip  arsuri minore, infectii locale/ sistemice, reactivare herpes cutanat, hematoame, cicatrici, necroza cutanata, leziuni nervoase temporare/ permanente, hipo/ hiperpigmentare ( mai frecvent la fototipul 3-5, dupa expunerea la soare a zonei tratate).

Conduita postinterventie

Perioada de recuperare este de 4-6 zile. Este recomandata  purtarea unui pansament special timp de o saptamana (daca zona este tumefiata). Medicatia necesara consta din antiinflamatoare, antihistaminice, optional antibiotice (3-5 zile). Se maseaza bland  zona, cu gelurile sau cremele recomandate, pana la o luna postoperator. Se schimba pansamentul in prima zi postoperator, apoi la nevoie.

Recomandari generale:

  • fara restrictii de activitate;
  • evita expunerea la soare timp de o luna dupa interventie;
  • machiajul poate fi folosit dupa 24h de la tratament ;
  • control la 7 zile-14 zile si la 30 zile. In caz contrar, rezultatul pozitiv al interventiei poate fi sub asteptarile pacientilor si eventualele reactii adverse pot avea o rata crescuta de aparitie.
  • pacientul nu va repeta sau nu va efectua un alt tip de tratament pe zona tratata, inaintea controlului de 30 zile si a acceptului medicului curant in acest sens.

Aveți nevoie de un browser modern pentru a vedea această pagină.


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer